Op dinsdag 19 februari zitten Alexander Rinnooy Kan en Barbara Baarsma op de Chesterfields bij Room for Discussion om te praten over de concurrentiepositie van Nederland, de houdbaarheid van het poldermodel, de investeringen in innovatie en de kenniseconomie.

De Eurocrisis, de krimpende Nederlandse economie en de huidige politieke besluitloosheid. De laatste jaren domineren deze drie onderwerpen veelvuldig de media. Maar waar blijft in deze tijd van politieke besluitloosheid de Nederlandse visie? Wie zorgt ervoor dat de goede concurrentiepositie in een wereld met verschuivende machten ook in 2030 gehandhaafd blijft?

Alexander Rinnooy Kan, universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde bij de Universiteit van Amsterdam en voormalig voorzitter Sociaal Economische Raad, is volgens De Volkskrant al jaren een van de 'machtigste mannen' van Nederland.

Barbara Baarsma is sinds 2009 Bijzonder Hoogleraar marktwerking- en mededingingsregulering aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Een graag geziene gast in de media door haar scherpe kijk op een breed economisch perspectief. Tevens is Barbara Baarsma Kroonlid van de Sociaal Economische Raad.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, DNB-president Klaas Knot, voormalig minister van Financiën Jan-Kees de Jager.

Tijd en locatie

Het debat vindt plaats om 12.30 in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.