Woensdag 6 februari bespreken Arnoud Boot en Martin Visser bij Room for Discussion het falen van het financiële systeem, wat leidde tot nationalisatie van SNS Reaal.

-

De problemen in de financiële sector zouden na 2008 opgelost zijn. Hoe is het mogelijk dat er weer een bank genationaliseerd moet worden? Was SNS wel zo belangrijk? Hoe  heeft toezichthouder DNB het zover kunnen laten komen? Wat doet dit met de positie van Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep? Het begrotingstekort loopt met 0.6% op. Wat zullen de groeiramingen van het CPB op 28 februari voorspellen? Deze en andere vragen staan centraal.

Arnoud Boot is hoogleraar Ondernemingsfinanciering aan de UvA. Martin Visser is redacteur economie & politiek van het Financieele Dagblad.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, DNB-president Klaas Knot, voormalig minister van Financiën Jan-Kees de Jager.

Tijd en locatie

Het debat vindt plaats van 12.00 tot 13.00 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en  Bedrijfskunde, Roetersstraat 11, Amsterdam.