Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Voor de drie bachelordagen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) – waar aankomend studenten zich kunnen oriënteren - hebben zich meer scholieren dan ooit aangemeld. In totaal verwacht de UvA meer dan 5.500 bezoekers - scholieren en ouders - op 23 maart en 6 april. Na de ‘uitverkochte’ bachelordag afgelopen december, waar al 6000 bezoekers op af kwamen, werd al besloten om een extra, derde voorlichtingsronde voor toekomstig bachelorstudenten te organiseren.

Het grote aantal geïnteresseerden hangt samen met een verwachte toename van het aantal nieuwe studenten in het komende academische jaar. Het aantal vooraanmeldingen voor een studie aan de UvA ligt op dit moment 30 procent hoger dan in 2012. De reden voor deze stijging is de mogelijke invoering van het sociaal leenstelsel vanaf het academisch jaar 2014/15. Studenten die voor die tijd gaan studeren zouden buiten deze nieuwe regeling vallen, waardoor het voor hen gunstig is om het komend academisch jaar al aan een universitaire studie te beginnen. Scholieren die normaal gesproken misschien een ‘tussenjaar’ zouden nemen na de middelbare school besluiten nu om dat niet te doen en direct te gaan studeren.

Studiekeuzeplein

Om scholieren nog persoonlijker advies te geven, zijn dit jaar tijdens de UvA Bachelordagen voor het eerst studiekeuzepleinen georganiseerd. Op het studiekeuzeplein kunnen aankomende studenten terecht met vragen over studiekeuze, studeren, financiën, huisvesting en vele andere vragen. Ze kunnen door het maken van opdrachten inzicht krijgen in interesses en kwaliteiten. Ook geven studiekeuzecoaches  advies over de volgende stap bij de studiekeuze en kan er met studenten worden gesproken over hoe zij hun keuze hebben gemaakt.

Over de UvA Bachelordagen

Een bezoek aan de UvA Bachelordag is voor scholieren dé manier om zich te oriënteren op hun studiekeuze. Naast algemene informatie over studeren en de UvA worden per opleiding voorlichtingsrondes gegeven. Na de Bachelordagen kunnen scholieren zich verder verdiepen bij een aantal opleidingen via het proefstuderen (15-19 april).

Datum en tijd

De UvA Bachelordagen zijn op de zaterdagen 23 maart en 6 april. Het programma begint om 9.30 uur en eindigt om 16.00 uur. De voorlichtingsactiviteiten vinden op verschillende locaties plaats, voornamelijk in de Oudemanhuispoort, het Roeterseiland en het Science Park.