Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, is maandag 15 april te gast bij Room for Discussion, het discussieprogramma van economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Programma

Mario Draghi begint met een lezing van 30 minuten, waarna de studenten van Room for Discussion de tijd krijgen om vragen te stellen aan de President van de Europese Centrale Bank (ECB) over de ontwikkelingen van de Eurocrisis. Waar staan we nu? Wat kan de ECB wel en niet doen? Welke rol moeten nationale overheden spelen en wat zijn de nodige structurele hervormingen die doorgevoerd moeten worden?

Na de sessie met Mario Draghi blikken Prof. dr. Arnoud Boot en Prof. dr. Sweder van Wijnbergen terug op wat gezegd is en zullen ze de rol van de ECB in de huidige crisis duiden.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het interviewprogramma van studievereniging Sefa voor en door studenten op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager en DNB-president Klaas Knot.

Locatie en tijd

Room for Discussion start om 14.45 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij. De voertaal is Engels.

Vanaf 15.00 uur is het evenement live te volgen via de site van Room for Discussion en te volgen op @room4discussion en via de hashtag #rfd.