Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft UvA-hoogleraren Eveline Crone, Martin van Hees en Annemarie Mol gekozen tot lid. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van peers binnen en buiten de Akademie.

In totaal treden er vijftien nieuwe leden toe. Het lidmaatschap is voor het leven. De nieuwe Akademieleden worden op maandag 30 september geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW.

Over de nieuwe leden

Eveline Crone (1975) is bijzonder hoogleraar Neurocognitieve en affectieve ontwikkeling in de adolescentie aan de UvA en hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Leiden. Zij doet innovatief onderzoek naar hersenprocessen van pubers, waarbij ze gebruikmaakt van MRI-scans.

Martin van Hees (1964) is hoogleraar Politieke theorie aan de UvA. Hij richt zich in zijn onderzoek vooral op de analyse van morele en politieke waarden. Het gaat daarbij onder andere om de relatie tussen sociale rechtvaardigheid en individuele vrijheid.

Annemarie Mol (1958) is hoogleraar Antropologie van het lichaam aan de UvA. Zij onderzoekt zowel alledaagse, klinische als wetenschappelijke praktijken die van doen hebben met lichamen, zoals genezen, zorgen, eten en drinken. In haar onderzoek combineert ze inzichten uit diverse disciplines en weet ze bestaande denkkaders te doorbreken.