Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Wegens groot succes krijgt de eerste Massive Open Online Course (MOOC) van de UvA - en zelfs de eerste MOOC op het gebied van Communicatiewetenschap wereldwijd - een vervolg. De cursus wordt voortaan twee keer per jaar aangeboden, de eerstvolgende cursus start in september.

De deelnemers aan de eerste online cursus Introduction to Communication Science, die startte op 20 februari, zijn buitengewoon tevreden met de cursus: 95% vond dat de cursus zijn belofte waarmaakt, 92% had plezier in de cursus, 95% vond de cursus interessant, 70% vond de cursus uitdagend en 97% vond dat de UvA meer MOOC’s zou moeten organiseren.

De eerste online cursus had 5.467 deelnemers, waarvan 30% uit het buitenland afkomstig was. Uiteindelijk deden 717 deelnemers examen, 74% haalde daadwerkelijk het examen.

Over de MOOC

De online cursus Introduction to Communication Science is een initiatief van het College of Communication en de Graduate School of Communication van de UvA. De gratis online cursus is Engelstalig, duurt 8 weken en behandelt aan de hand van korte videoclips alle aspecten van communicatie – van geschiedenis en theorie tot invloed van de media op de maatschappij. Elke week krijgen de deelnemers opdrachten.