EN

Tien vakgebieden van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bezetten een top 50-plaats in de wereldwijde QS World University Rankings by Subject, die op donderdag 8 mei is gepubliceerd. Communicatiewetenschap & Mediastudies aan de UvA behoort met een 7de plaats tot de absolute internationale top.

De andere negen vakgebieden met plek in de top 50 zijn: Taalkunde (plaats 15), Psychologie (16de ), Sociologie (eveneens 16de), Geografie, Planologie & Ontwikkelingsstudies (18de), Informatica (35ste), Geneeskunde (43ste), Accounting & Finance (45ste), Wijsbegeerte (47ste) en Rechtsgeleerdheid (50ste).

QS beoordeelde vakgebieden binnen de disciplines Social Sciences, Engineering & Technology, Life Sciences & Medicine, Natural Sciences, en Arts & Humanities. In totaal zijn er hierbinnen 22 vakgebieden aan de UvA die in de wereldwijde top 200 staan.

Reputatie en citaties

De QS World University Rankings by Subject zijn gebaseerd op reputatie onder vakgenoten en werkgevers en op citaties. Hoe zwaar deze drie criteria meewegen, verschilt per vakgebied. De overall World University Ranking die QS jaarlijks maakt, verschijnt in het najaar.