Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Het internationale congres 'Managing your Talents', dat plaatsvindt op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus, brengt wetenschap en podiumkunsten samen. Het markeert een nieuwe samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

De drie instellingen verkennen tijdens het congres hoe zij hun hun kennis - van de artistieke disciplines en op het terrein van de pedagogische, biomedische, psychologische en cognitiewetenschap – kunnen bundelen om zo tot een gemeenschappelijke onderzoeksagenda te komen. 

Het programma is opgebouwd rond vier thema’s: talent, oefenen, excelleren en (over)belasting. Keynote-sprekers zijn Daniel Levitin, hoogleraar Neuropsychologie aan McGill University (Montréal, en Henkjan Honing, hoogleraar  Cognitieve en computationele muziekwetenschap aan de UvA.

‘Managing your Talents - Interdisciplinary Research on the Performing Arts’ is bedoeld voor (in)direct betrokkenen bij het kunstvakonderwijs en wetenschappers die zich bezighouden met de podiumkunsten. 

Het congres vindt plaats aan het Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151, Amsterdam.