Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Op dinsdag 1 oktober spreekt minister Jet Bussemaker van OCW de Mosse-lezing 2013 uit. De titel van haar lezing is: Grenzen aan homo-emancipatiebeleid: burgerwacht of politieagent?

Mevr. dr. Jet Bussemaker, CvB UvA-HvA

De afgelopen honderd jaar zijn de morele opvattingen van de overheid over de emancipatie van vrouwen en homo’s sterk veranderd. Dat is terug te zien in het overheidsbeleid en in de positie die de overheid inneemt bij emancipatievraagstukken. Cultuurpatronen, normen en waarden zijn altijd in beweging en juist daarom vraagt emancipatie altijd onderhoud.

Minister Bussemaker gaat in haar lezing in op hoe de overheid inspeelt op die maatschappelijke dynamiek, nu en in de toekomst. Wanneer is de overheid wetgevend, wanneer confronterend, wanneer normstellend? En wat gebeurt er als je bepaalde zaken expres niet regelt, maar overlaat aan het initiatief vanuit de samenleving?

Locatie en deelname

De Mosse-Lezing begint om 17.30 uur en vindt plaats in de Oosterhuiszaal in de Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. De toegang is gratis. Aanmelden kan via kaarten@rodehoed.nl.

Meer informatie over de Mosse-Lezing

De Mosse-Lezing is een initiatief van de Stichting George Mosse Fonds ter bevordering van de studie van homo/lesbische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

George L. Mosse (Berlijn 1918 - Madison 1999) was een bekende, liberale historicus van Duits-Joodse komaf die in 1988 als gasthoogleraar homostudies verbonden was aan de Universiteit van Amsterdam.