Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Na een succesvolle eerste Massive Open Online Course (MOOC), gaat de Universiteit van Amsterdam (UvA) nu samenwerken met Coursera, een internationaal online educatieplatform. Op woensdag 4 september ondertekenden UvA-bestuursvoorzitter Louise Gunning en Coursera-CEO Daphne Koller een overeenkomst hiertoe. De UvA MOOC Communicatiewetenschap, die op donderdag 12 september weer van start gaat, wordt vanaf januari ook aangeboden op Coursera.

FMG  Communication Science Master
Foto: Bram Belloni

‘Online onderwijs is een goede aanvulling op het reguliere onderwijs’, licht Louise Gunning toe. ‘Door de samenwerking met Coursera kan straks een groot internationaal publiek kennismaken met  het onderwijs aan de UvA'.

Inmiddels maken 4,6 miljoen mensen gebruik van Coursera. Zij kunnen kiezen uit 435 cursussen aangeboden door universiteiten als Princeton, Stanford en Yale.

Nieuwe MOOC

De eerste MOOC Introduction to Communication Science van de UvA - en zelfs de eerste MOOC op het gebied van Communicatiewetenschap wereldwijd - die afgelopen februari startte,  trok wereldwijd veel belangstelling: ruim 5.000 deelnemers, van wie 30% afkomstig uit het buitenland, volgden de online cursus. De MOOC-cursus Introduction to Communication Science start weer op donderdag 12 september. De gratis online cursus is Engelstalig, duurt 8 weken en behandelt aan de hand van korte videoclips alle aspecten van communicatie, van geschiedenis en theorie tot invloed van de media op de maatschappij. Elke week krijgen de deelnemers opdrachten, aan het eind van de cursus volgt een examen. Bij goed gevolg ontvangen deelnemers een certificaat van deelname. De MOOC is een initiatief van het College of Communication en de Graduate School of Communication van de UvA.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich via MOOC.uva.nl  aanmelden voor de cursus Introduction to Communication Science die start op 12 september.

In januari 2014 start de online cursus  op Coursera.