Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Met voordrachten van de vooraanstaande historicus Joseph Massad van Columbia University en de Koeweitse romancier Saud Alsanousi, tevens winnaar van de International Prize for Arabic Fiction 2013, gaat op donderdag 14 november het Amsterdam Centre for Middle Eastern Studies (ACMES) van de UvA officieel van start.

ACMES
Foto: ACMES

ACMES brengt de expertise met betrekking tot het Midden-Oosten bijeen vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines aan de UvA om de onderlinge samenwerking en de ontwikkeling van een gezamenlijke onderzoeksagenda te bevorderen. De 75 associates van ACMES zijn werkzaam in zeer uiteenlopende vakgebieden, waaronder Antropologie, Arabistiek, Kunstgeschiedenis, Cultuurwetenschap, Hebreeuws, Geschiedenis, Rechtsgeleerdheid, Literatuurwetenschap, Mediastudies, Politicologie en Religiestudies. Hun onderzoeksinteresses lopen uiteen van de antieke oudheid tot het heden, en van Marokko tot de Balkan. ACMES vormt niet alleen een platform voor samenwerking; het centrum organiseert ook (publieks)lezingen, symposia, masterclasses, conferenties en seminars. 

Dr. Robbert Woltering, oprichter en directeur van ACMES: ‘Onze universiteit heeft geweldig veel expertise in huis als het gaat om het Midden-Oosten. We zijn het niet zo gewend, maar als je dat allemaal bij elkaar zet, krijg je een onderzoekscapaciteit waar binnen- en buitenland u tegen zegt.’ 

Het programma van de openingsbijeenkomst bestaat naast de bijdragen van Massad en Alsanousi uit een welkomstwoord door prof. dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de UvA, en een afsluitend vraaggesprek onder leiding van publiciste Hassnae Bouazza. 

Tijd en locatie

De openingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 14 november, om 16.00 uur, in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. De bijeenkomst is vrij toegankelijk. Wel wordt u verzocht zich aan te melden via de website van ACMES (zie onderstaande verwijzing).

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail: acmes@uva.nl