Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Universiteit van Amsterdam start met UvA Matching. Aankomend studenten voor het studiejaar 2014-2015 maken, voordat zij echt gaan studeren, uitgebreid kennis met de opleiding van hun keuze.

UvA Matching, stempel

Een verkeerde studiekeuze is één van de belangrijkste redenen dat relatief veel studenten in het eerste jaar uitvallen. Daarom is UvA Matching vanaf studiejaar 2014-2015 een verplicht onderdeel van de inschrijving. Tijdens UvA Matching maken aankomend studenten kennis met wat ze te wachten staat in het eerste jaar. Ze volgen een college, bestuderen thuis de lesstof en maken een toets. De student kan op deze manier testen of zijn studiekeuze overeenkomt met zijn verwachtingen. Na UvA Matching krijgt de student een persoonlijk advies over aanmelding voor de opleiding en zo nodig helpt de UvA bij heroriëntatie.

Studiekeuzetraject

UvA Matching is een essentiële schakel in het studiekeuzetraject: oriënteren – verdiepen – matchen. Een bewuste keuze start met oriënteren via de website, het doen van een studiekeuzetest en het bezoeken van de UvA Bachelordag. Daarna kunnen aankomend studenten zich verdiepen in enkele studies via proefstuderen, meelopen en/of webklassen. Als derde stap volgt, na aanmelding voor de opleiding, UvA Matching in de periode 2 t/m 13 juni 2014.

Achtergrond

Met de komst van de wet Kwaliteit in Verscheidenheid moeten aankomend studenten zich voortaan voor 1 mei inschrijven. De nieuwe wet geeft alle studenten recht op een studiekeuzeactiviteit en een persoonlijk studieadvies. De UvA ziet het als haar verantwoordelijkheid om studenten te helpen bij hun keuze. Daarom biedt de UvA alle aankomend studenten met UvA Matching de kans om nog een keer hun studiekeuze te testen.