Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Bij zijn afscheid als vicevoorzitter van het College van Bestuur van UvA en HvA ontving Paul Doop de Andreaspenning van de gemeente Amsterdam. Hij kreeg de onderscheiding voor de bijzondere wijze waarop hij zich heeft ingezet voor de stad, met name voor de campusontwikkeling van UvA en HvA en voor studentenhuisvesting in Amsterdam.

Afscheid UvA-HvA CvB Paul Doop. Erepenning Stad Amsterdam uitgereikt door Maarten van Poelgeest

Wethouder Maarten van Poelgeest, die de onderscheiding uitreikte, sprak zijn waardering uit voor hoe Doop altijd wist te handelen vanuit het belang voor studenten én met oog voor de stad. Hij prees Doops doorzettingsvermogen, zijn bereidheid om risico’s te nemen en zijn vermogen vertrouwen te winnen. 

De bestuurlijke portefeuille van Doop bevatte onder meer de algemene bedrijfsvoering, financiën en ICT. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het huisvestingsbeleid, met als doel het concentreren van het onderwijs op een beperkt aantal locaties in de stad. De resultaten hiervan zijn zichtbaar op het Science Park, waar in 2010 de nieuwbouw van de bètafaculteit werd voltooid, en op de Amstelcampus van de HvA, die inmiddels voor een aanzienlijk deel is gerealiseerd. Ook met de start van de verbouwingen op de Roeterseilandcampus werd onder Doop begonnen. Studentenhuisvesting stond hoog op zijn agenda, waarbij hij intensief samenwerking zocht met de collega-instellingen in Amsterdam en met de gemeente Amsterdam. 

Over de Andreaspenning

De Andreaspenning is voor wie grote prestaties heeft verricht voor de stad Amsterdam op het gebied van sport, wetenschap, journalistiek, kunst, politiek, economie, media, onderwijs of musea, of voor wie zich minimaal tien jaar als vrijwilliger heeft ingezet voor een stichting of vereniging met maatschappelijk doel.