Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De afgelopen 20 jaar heeft forensisch DNA-onderzoek zijn verdiensten bewezen als een krachtige technologie in het strafrechtsysteem. Maar hoe ziet de toekomst van forensisch onderzoek eruit? En wat is de impact ervan op andere maatschappelijke domeinen? Tijdens het symposium ‘Futures of Forensics in Europe’ op 22 november gaan prominente forensische en sociale wetenschappers vanuit verschillende perspectieven op deze en andere vragen in.

Forensisch

Tijdens het symposium richten de wetenschappers zich voornamelijk op forensisch DNA. De ontwikkelingen rondom deze technologie zijn niet alleen spraakmakend, maar ook richtinggevend voor de behandeling van andere courante en opkomende technologieën. 

Vragen die onder meer aan bod komen: Wat zijn de ontwikkelingen binnen de wetenschap en forensische praktijk? Wat zijn eventuele maatschappelijke issues die aan nieuwe technologieën kleven? Hoe ziet de toekomst van de forensische genetica en het gebruik ervan in de strafrechtelijke systemen eruit? Wat kunnen we leren van andere vakgebieden binnen het forensische domein, zoals morfologische identificatie ? 

Het symposium is tevens de launch van een Europees netwerk voor sociaalwetenschappelijk onderzoek naar forensische praktijken (European Network for the Social Studies of Forensics - EUnetSSF).