Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Meesterkok Ron Blaauw is eenmalig gasthoofdredacteur van Folia Magazine, het weekblad van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Jaarlijks heeft Folia bij het laatste nummer van het jaar een gasthoofdredacteur, eerder waren dat toenmalig burgemeester Job Cohen, columnist Aaf Brandt Corstius en haar broer Jelle Brandt Corstius, en schrijver Arnon Grunberg.

Foliacover nr.14 Ron Blauw

In het nummer staan verschillende aspecten van eten centraal: koken, proeven, horeca, (on-)gezonde voeding en tafelen. ‘Blaauw maakte Folia zoals hij kookt: zonder compromissen, origineel en afwisselend,’ zegt Jim Jansen, hoofdredacteur van Folia. ‘Het is een bijzonder smakelijk nummer geworden.’

Voor de special ging journalist Teun van de Keuken op zoek  naar het verantwoordelijkheidsgevoel van vleeseters. Fotograaf Bram Belloni werd verzocht om studenten in beeld te brengen aan tafel. Folia-redacteur Clara van de Wiel ging met UvA-wetenschappers Louise Fresco en Annemarie Mol in gesprek over voedingslabels, duurzame boodschappen en bewuste voedselkeuzes. Verder een portret van culinair recensent Hiske Versprille over het opvolgen van Johannes van Dam. Uiteraard staat er in deze speciale Folia ook een interview met chef Blaauw zelf.  

Op maandag 16 december om 16.00 uur neemt Ron Blaauw het eerste exemplaar in ontvangst van Jim Jansen.