Op donderdag 20 maart is Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau, te gast bij Room for Discussion, het discussieplatform van economiestudenten van de UvA. Ze bespreken met haar het Centraal Economisch Plan (CEP), een invloedrijk rapport van het CPB. Tot de zomer verhuizen de bijeenkomsten van Room for Discussion naar de Amsterdamse Academische Club (AAC).

-

Het Centraal Planbureau is een onmisbare spil in het economische en politieke wiel van Nederland. Op woensdag 19 maart verschijnt het CEP, de dag erna interviewen de economiestudenten haar de nieuwe directeur van het CPB.

Ze spreken met Laura van Geest over de staat van de Nederlandse economie volgens het CEP. Wat zijn de vooruitzichten? Wat kunnen we onze regering kwalijk nemen, en waar kunnen we trots op zijn? Verder gaan ze in op haar aanstelling, de erfenis van Coen Teulings, en de waarde van fundamenteel onnauwkeurige voorspelling.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, DNB-president Klaas Knot, voormalig minister van Financiën Jan-Kees de Jager.

Tijd en locatie

Tot en met juni vinden de bijeenkomsten van Room for Discussion plaats in de Amsterdamse Academische Club, Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam.
Het debat met Laura van Geest begint om 12.30 uur.