Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. Kees Hengeveld, hoogleraar Algemene taalwetenschap aan de UvA, is door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gekozen tot nieuw lid.

dhr. prof.dr. P.C. Hengeveld
Foto: Eduard Lampe

Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van peers binnen en buiten de Akademie. De KNAW telt circa vijfhonderd leden, verdeeld over de Afdeling Letterkunde en de Afdeling Natuurkunde.

In totaal treden er zeventien nieuwe leden toe. Een lidmaatschap is voor het leven. De nieuwe leden worden op maandag 8 september geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW. 

Over Hengeveld

Kees Hengeveld (1957) is sinds 1996 hoogleraar Algemene taalwetenschap, in het bijzonder de theoretische linguïstiek, aan de UvA. Hij verdiende zijn sporen in Nederland en daarbuiten met publicaties over functionele discourse grammatica en taaltypologie. Zijn werk is theoretisch vernieuwend en sterk empirisch onderbouwd. Als begeleider van een groot aantal jonge onderzoekers creëerde Hengeveld een eigen school in het moderne taalkundeonderzoek, die velen inspireert.