Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Neelie Kroes, eurocommissaris van de Digitale Agenda, spreekt op woensdag 2 juli tijdens de opening van het internationale congres ‘Information Influx’ aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar toespraak, getiteld Our Single Market is Crying out for Copyright Reform!, gaat Kroes in op hervorming van het auteursrecht, niet uitsluitend voor rechthebbenden, maar ook voor creators en gebruikers. Aan het eind van dit jaar stopt Kroes - na tien jaar -  met het eurocommissarisschap. De afgelopen vijf jaar was zij verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. In die hoedanigheid initieerde zij Europese wetgeving op het gebied van internet, nieuwe media, telecommunicatie, auteursrecht, privacy en meer, kortom: informatierecht.

Over het congres

Van NSA tot Wikileaks, van Spotify tot Facebook. Stuk voor stuk onderwerpen die de laatste jaren volop in de belangstelling hebben gestaan. Deze en vele andere thema’s komen aan de orde tijdens het internationale congres ‘Information Influx’ ter viering van het 25-jarig bestaan van het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de UvA.  De centrale vraag van het congres is hoe het informatierecht zich in de komende 25 jaar zal ontwikkelen. Naast keynote-lezingen van internationale topwetenschappers biedt het congres een platform voor circa zestig sprekers en tweehonderd deelnemers uit wetenschap, politiek, bedrijfsleven, de kunstwereld en online activisme. 

Tijd en locatie

De opening van het congres is op woensdag 2 juli en begint om 17.00 uur. Locatie: Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Voorafgaand aan de toespraak van eurocommissaris Kroes is er de keynote-lezing van Harvard Law-hoogleraar Yochai Benkler. Het programma wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de Young Scholar Award. Het congres Information Influx vindt plaats op donderdag 3 en vrijdag 4 juli in De Rode Hoed in Amsterdam. De voertaal tijdens de opening is (net als congres) Engels.