Op donderdag 5 juni is Gerrit Zalm, CEO van ABN AMRO, te gast bij Room for Discussion, het discussieplatform van economiestudenten van de UvA. De oud-minister van Financiën werd aangesteld om van ABN AMRO weer een degelijke, betrouwbare bank te maken. Is het hem gelukt? Is de bank klaar voor een beursgang? De bijeenkomsten van Room for Discussion vinden tot de zomer plaats in de Amsterdamse Academische Club (AAC).

Room for Discussion met Jan Kees de Jager

Voor 2008 was ABN AMRO een van de pareltjes van het Nederlandse bedrijfsleven. Onder aanvoering van oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink was ABN AMRO hard op weg een grote speler te worden in de mondiale financiële wereld. Dat streven faalde uiteindelijk jammerlijk. Na wat ongelukkige overnames door ABN AMRO en een vijandig overnamebod ging het in 2007 mis. ABN AMRO was in een dermate slechte staat dat de Nederlandse overheid zich genoodzaakt zag om het bedrijf te nationaliseren.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere DNB-president Klaas Knot en voormalig minister van Financiën Jan-Kees de Jager.

Tijd en locatie

Het debat met Gerrit Zalm vindt plaats op donderdag 5 juni om 12.30 uur.

Amsterdamse Academische Club (AAC)

Ruimte Locatie: Amsterdamse Academische Club

Oudezijds Achterburgwal 235