Hare Koninklijke Hoogheid prinses Laurentien der Nederlanden hield op maandag 14 juli een toespraak tijdens de opening van het International Congress for the Study of Child Language. Ruim 700 wetenschappers komen deze week bijeen om de nieuwste resultaten op het gebied van taalverwerving en taalontwikkeling te bespreken.

IASCL Prinses Laurentien
Foto: Dirk Gillissen

De opening van het congres en de speech van prinses Laurentien zijn hier terug te kijken. De plenaire lezingen, die elke ochtend tussen 9.00 en 10.00 uur gehouden worden, zijn live te volgen en terug te kijken op de website van het congres.

IASCL Prinses Laurentien
Foto: Dirk Gillissen

Over het congres

De Universiteit van Amsterdam is van maandag 14 juli tot en met vrijdag 18 juli organisator van het International Congress for the Study of Child Language. Het congres vindt driejaarlijks plaats onder auspiciën van de International Asscociation for the Study of Child Language (IASCL), opgericht ter bevordering van internationale en interdisciplinaire samenwerking in het onderzoek naar kindertaal.

Tijdens het congres presenteren gerenommeerde deskundigen op het terrein van taalverwerving en taalontwikkeling bij kinderen hun onderzoeksresultaten en wisselen zij inzichten met elkaar uit. Zo gaf Ann Senghas, directeur van de Language Acquisition and Development Laboratory van Columbia University, een keynote speech tijdens de opening van het congres over de opkomst en verwerving van een nieuwe (gebaren)taal.