Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

‘Het leidt geen twijfel dat de Amsterdam School of Communication Research, ASCoR, wereldwijd tot de topinstituten in de communicatiewetenschap behoort.’ Dit concludeert de onafhankelijke, internationale commissie die het UvA-onderzoek op het terrein van communicatiewetenschap in de periode 2008-2013 evalueerde.

Amsterdam School of Communication Research

In haar rapport schrijft de commissie met betrekking tot ASCoR dat zij ‘nauwelijks kritiekpunten kan noemen of aanbevelingen voor verbetering heeft’. De commissie vervolgt: ‘Het ASCoR-onderzoek wordt erkend door academici wereldwijd,  over de volle breedte van de communicatiewetenschap. De onderzoekers publiceren stelselmatig in wetenschappelijke kwaliteitstijdschriften en de staf is zeer succesvol in het werven van externe middelen.’ 

Edward de Haan, decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA, is trots op de uitkomsten: ‘Eerder dit jaar werd al bekend dat de UvA met communicatiewetenschap wereldwijd op plaats 10 staat in de QS World University Rankings by Subject. De bevindingen van de externe reviewcommissie bevestigen nu opnieuw de hoge kwaliteit van ons onderzoek in de communicatiewetenschap.‘ 

Van zeer goed tot excellent op alle onderdelen

De commissie kent onderstaande scores toe aan de vier programma’s - Corporate Communication,  Persuasive Communication, Political Communication & Journalism en Youth & Media Entertainment - binnen ASCoR. Er zijn vier criteria die beoordeeld zijn op een schaal van 1 tot 5 (1 = onvoldoende, 2 = voldoende, 3 = goed, 4 = zeer goed, en 5 = excellent). 

 

Programma

Kwaliteit

Productiviteit

Relevantie

Levens-vatbaarheid

Corporate Communication* 

-

-

-

-

Persuasive Communication

4.5

5

4.5

4.5

Political Communication & Journalism

5

5

4.5

4

Youth& Media Entertainment

5

4.5

4.5

4.5

* Het programma Corporate Communication is pas in september 2013 opgestart en is daarom nog niet met cijfers gewaardeerd.

 

De kwaliteit van Persuasive Communication wordt als excellent beoordeeld en de prestaties wat betreft publicaties als uitmuntend. De commissie kwalificeert Political Communication & Journalism als leidend binnen Europa en behorend tot de internationale top-10 van het onderzoek in deze subdiscipline, met uitstekende zichtbaarheid in het professionele veld. Youth & Media Entertainment, tot slot, is volgens het rapport een van de sterkste programma’s ter wereld op dit terrein. De onderzoekers zijn trendsettend en de commissie benadrukt dat het werk niet alleen belangwekkend is voor de theorieontwikkeling, maar ook voor het brede publiek.