Op woensdag 10 december is Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), te gast bij Room for Discussion, het discussieplatform van economiestudenten van de UvA.

Ratan Tata at Room for Discussion
Foto: Sefa

Het oud-kamerlid voor de PvdA volgde afgelopen september Wiebe Draijer op, die bestuursvoorzitter van de Rabobank is geworden. Met Hamer wordt onder meer ingegaan op de vraag hoe de jonge generatie wordt vertegenwoordigd door de SER en of het poldermodel nog wel houdbaar is.

Bij de SER vinden van oudsher werkgevers, werknemers en wetenschappers elkaar om advies te geven aan het kabinet, wat zij veelal opvolgen. Critici stellen echter dat de adviezen van de SER momenteel minder serieus genomen worden. Voor het Energieakkoord betrok haar voorganger, Wiebe Draijer, al nieuwe organisaties in het proces omdat de oude polderinstituten de samenleving niet meer goed weerspiegelden.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving eerder onder andere ECB-president Mario Draghi, minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem en econoom Thomas Piketty.

Tijd en locatie

Het gesprek met Mariëtte Hamer vindt plaats op woensdag 10 december om 12.30uur.
Locatie: E-hal Roeterseilandcomplex, Roetersstraat 11

Roeterseilandcampus - gebouw E