Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Logicus Johan van Benthem, emeritus universiteitshoogleraar aan de UvA, is gekozen tot Foreign Honorary Member van de prestigieuze American Academy of Arts and Sciences. Hiermee treedt hij toe tot een selecte groep van grote denkers van onder meer zo’n 250 Nobelprijswinnaars en 60 Pulitzerprijswinnaars.

Prof. dr. Johan F.A.K. van Benthem
Foto: Jeroen Oerlemans

De American Academy of Arts and Sciences - beter bekend als de ‘American Academy’ – werd opgericht in 1780 (tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog). De academie brengt denkkracht uit de academische wereld, het bedrijfsleven en overheden samen te kijken naar grote maatschappelijke vraagstukken. Bekende leden door de eeuwen heen zijn onder anderen Charles Darwin, Winston Churchill en Niels Bohr, en in onze tijd Stephen Hawking.

Over Johan van Benthem

Prof.  dr. Johan van Benthem (1949) is emeritus hoogleraar Logica en haar toepassingen in de Taalkunde, Filosofie, Informatica en Cognitiewetenschap aan de UvA.  Hij stond aan de wieg van het Instituut for Logic, Language and Computation (ILLC), het onderzoeksinstituut van de UvA waarin wetenschappers op het gebied van logica, informatica en wijsbegeerte samenwerken. In 1996 ontving hij de Spinozapremie van NWO. Van Benthem  bezet de Bonsall Visiting Chair of Humanities aan Stanford University, California (VS) en de endowed Henry Waldgrave Stuart Chair van Stanford University. Ook is hij Weilun Visiting Professor of Humanities aan Tsinghua University (Beijing, China).