Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Onze privacy staat volop in de belangstelling met het Safe Harbor-verbod, de macht van inlichtingendiensten en de bescherming van consumenten. Tijdens de Amsterdam Privacy Conference (APC) 2015 wordt dieper op deze en andere onderwerpen ingegaan. De conferentie start aanstaande vrijdag met onder anderen minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk, privacy-expert Max Schrems en Julie Brill, voorzitter van de Amerikaanse Federal Trade Commission.

Toetsenbord 'privacy'
Sebastian Wiertz (Flickr, CC)

De APC 2015 vindt van 23 tot en met 26 oktober plaats aan de UvA. De organisatie is in handen van het Amsterdam Platform for Privacy Research (APPR) van de UvA. Net zoals bij de vorige editie in 2012 komen honderden wetenschappers uit binnen- en buitenland naar Amsterdam om zich in debatten, lezingen en workshops te buigen over verschillende privacy-aspecten. Vragen die aan bod komen zijn onder meer: Wat zijn de privacy-implicaties van nieuwe technologieën? Hoe moet medische data worden gedeeld met oog voor de privacy van patiënten?

Keynote speeches worden verzorgd door Anita L. Allen (hoogleraar Law and Philosophy, University of Pennsylvania Law School) , socioloog Amitai Etzioni (oud-senior adviseur Carter-administratie) en Viktor Mayer-Schönberger (University of Oxford, geestelijk vader van 'the right to be forgotten’).

William Edward Binney, oud-topman bij de National Security Agency (NSA), spreekt op zondag 25 oktober. Binney nam in 2001 als klokkenluider ontslag bij de NSA en was de grote inspirator voor Edward Snowden.

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden voor de opening van het congres in de Aula op vrijdag 23 oktober om 14.30 uur – 17.00 uur. Aanmelden via: www.uva.nl/openingapc.

Ook zijn er nog plaatsen bij het avondprogramma (met oud-NSA-topman William Edward Binney) op zondag 25 oktober van 20.00 uur – 22.00 uur. Aanmelden via www.uva.nl/eveningapc.

Over het APPR

Het Amsterdam Platform for Privacy Research (APPR) is een initiatief van de UvA met deelnemers uit verschillende disciplines zoals filosofie, rechten, economie, informatica, sociale, medische en mediawetenschappen.