Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Universiteit van Amsterdam (UvA) stijgt van plaats 63 naar 59 op de Times Higher Education World University Rankings 2018. Daarmee is de UvA de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit op deze wereldwijde ranglijst, die is gepubliceerd op dinsdag 5 september.

THE World University Rankings

In de World Reputation Rankings van Times Higher Education (THE), die half juni verscheen, maakte de UvA ook al een sprong. Deze reputatie-index, waarin THE de 100 universiteiten met de beste reputaties ter wereld rangschikt, is onderdeel van de nu verschenen overall-ranglijst.

Times Higher Education baseert de ranglijst op in totaal dertien prestatiegraadmeters, in vijf categorieën: onderwijs (30%), onderzoek (30%), citaties (30%), internationaal perspectief (7,5%) en onderzoeksinkomsten uit het bedrijfsleven (2,5%). De UvA scoort relatief het sterkst op onderzoek.

Alle 13 in top-200

De nummer 1 van de wereld is University of Oxford, gevolgd door University of Cambridge en California Institute of Technology op respectievelijk plaats 2 en 3. Net als vorig jaar staan alle dertien Nederlandse universiteiten in de top-200; hiervan hebben er 7 een top-100-positie.