Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. Hans Amman is door de Raden van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) benoemd tot lid en vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de HvA. De benoeming gaat in per 1 februari 2014.

dhr. prof. dr. Hans Amman, CvB
Foto: Arnaud Mooij

Amman (1957), nu nog vicevoorzitter en lid van College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, wordt onder andere verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden financiën, algemene bedrijfsvoering, huisvesting en ict. Hij volgt Paul Doop op, die per 1 januari 2014 lid van de Raad van Bestuur van het Medisch centrum Haaglanden wordt.  

De Raden van Toezicht en het College van Bestuur van UvA en HvA kijken uit naar Ammans komst. ‘Met zijn uitgebreide kennis en ervaring is Hans Amman is een grote aanwinst voor de HvA en de UvA'. aldus Atzo Nicolaï, voorzitter Raden van Toezicht. Bestuursvoorzitter Louise Gunning vult aan: ‘Hans Amman is een Amsterdammer in hart en nieren. De portefeuilles die hij in Utrecht beheert, komen grotendeels overeen met die hij aan HvA en UvA onder zijn hoede krijgt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij de weg die Paul Doop is ingeslagen wat betreft organisatorische en financiële professionalisering van onze instellingen, succesvol zal vervolgen.’ 

Over Hans Amman

Amman is sinds 2006 vicevoorzitter en lid van College van Bestuur van de Universiteit Utrecht (UU). Van 2000 tot 2006 was hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), achtereenvolgens als decaan van de Faculteit Technologie Management en lid van het College van Bestuur. Naast deze bestuurlijke functies was hij hoogleraar Computational Economics and Finance aan de TU/e. Amman begon zijn professionele loopbaan aan de UvA, waar hij - na een studie en promotie in de Economie - universitair docent werd bij de vakgroep macro-economie en vervolgens hoogleraar Computational Economics. Hij bekleedt verschillende nevenfuncties, waaronder die van voorzitter van de Audit Committee van de Stichting Almeerse scholengroep, en hoofdredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Computational Economics

Over het College van Bestuur

Het College van Bestuur heeft de algemene leiding over de HvA en de UvA. Het gezamenlijk college, dat is gevormd via een personele unie, bestaat – naast Amman – per 1 februari uit dr. Louise Gunning-Schepers (voorzitter), prof. dr. Dymph van den Boom (rector magnificus UvA) en prof. mr. Huib de Jong (rector HvA).