Drs. Adri Baan is vrijdag 5 april op zeventigjarige leeftijd overleden. Hij was vanaf 2005 lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Tevens was hij adviseur van de Raad van Toezicht van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Van 2001 tot 2005 was hij lid van de Raad van Toezicht van de HvA.

Louise Gunning, voorzitter College van Bestuur UvA-HvA: ‘Adri was een betrokken toezichthouder. Hij toonde speciale belangstelling voor onderwijskwaliteit, de positie van de student, kansen voor valorisatie van onderzoek en de noodzaak van fundamenteel onderzoek. De UvA en HvA verliezen in hem een ervaren bestuurder die de instellingen met raad en daad terzijde stond.’

Baan was van 1969 tot 1990 en van 1993 tot 2001 werkzaam in diverse functies bij elektronicaconcern Philips, de laatste jaren als lid van de Raad van Bestuur. Hij bekleedde een groot aantal bestuursfuncties en commissariaten. Zo was Baan lid van de Raad van Toezicht van het AMC en voorzitter van de Raad van Toezicht Autoriteit Financiële Markten. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wolters Kluwer en  Van Gansewinkel Groep, non-executive chairman van Dockwise, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van Imtech en commissaris bij Océ.