De UvA staat - net als vorig jaar - op plaats 83 in de Times Higher Education World University Rankings 2013-2014. In de subrankings per discipline is Social Sciences aan de UvA het beste van Nederland met een 34ste plek. De ranking verscheen woensdagavond 2 oktober.

UvA behoudt 83ste plek op THE World University Ranking

Er zijn in totaal zes subrankings. Naast Social Sciences staan Arts & Humanities en Clinical, Pre-clinical & Health aan de UvA in de wereldwijde top-100 met respectievelijk plaats 41 en plaats 64.

In de overall ranking staan twaalf Nederlandse universiteiten in de top 200, waarvan maar liefst acht in de 100. De ranglijst wordt traditioneel gedomineerd door Amerikaanse en Britse universiteiten. Het California Institute of Technology, Harvard University en de University of Oxford  bezetten respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats. De hoogst genoteerde Nederlandse universiteit is de Universiteit Leiden (plaats 67).

Methodologie

De ranking van Times Higher Education hanteert een methodologie met dertien verschillende prestatiegraadmeters. Het gaat daarbij om onderwijs, onderzoek, kennistransfer en internationale oriëntatie.