Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Archeologie

Veldwerkstage in Libkovice, Tsjechië-Bohemen (juli 2020)

Mogelijkheid tot het meewerken aan de opgraving van een grafveld uit de 13e-18e eeuw in Tsjechië-Bohemen. Stage onder leiding van een fysisch antropologisch specialist.

Aard van de opgraving

Libkovice is een verlaten dorp, gelegen in het noordwesten van Bohemen, vlak bij de grens met Duitsland. Het ligt op een uur rijden van Praag en het meest nabijgelegen stadje is Most (5 km). Libkovice ligt in het wingebied van de North Bohemian Brown Coal Mining Area en is in de jaren 90 van de 20e eeuw alvast afgebroken tot aan de fundamenten. Al lange tijd wordt in het gebied een programma van opgravingen uitgevoerd, om kennis over het verleden te behouden. De afgelopen jaren wordt dit programma geleid door het Institute for Preservation of Archaeological Heritage of North-West Bohemia te Most, in samenwerking met het Department of Archaeology of the University of West Bohemia (UWB) te Pilzen. Met de laatste universiteit wordt al vanaf 2016 samengewerkt met veldwerk (Cetkov) en mogelijkheden voor studenten om daar onderwijs en veldwerk te volgen.

Onderzoek 2020

Het onderzoek in 2020 uitgevoerd door ACASA zal zich richten tot het opgraven van het kerkhof.

We gaan samen met een Pools team het skeletonderzoek van de verlaten parochiekerk en het kerkhof (13e-18e eeuw) uitvoeren. Vanuit ACASA kunnen 5  bachelor- of masterstudenten deelnemen aan het veldwerk. Van tevoren wordt een dag gereserveerd voor de studenten om kennis te maken met fysisch antropologisch onderzoek. Mail voor deelname met a.m.van.hilst@vu.nl. Deadline inschrijving 10 maart.