Mediastudies

Onderwijsprogramma

Mediastudies kent twee onderwijsprogramma's, die zich elk richten op verschillende sleutelgebieden van de diverse media: Media en cultuur en Media en informatie.

Academische Club

Media en cultuur

Het onderwijsprogramma van Media en Cultuur bestaat uit filmstudies en 'television en cross-media culture'. Onderzoek richt zich op zowel theorie als praktijk en besteedt aandacht aan de audio-visuele én de digitale cultuur. Media en cultuur pakt brede vragen op m.b.t. de culturele oorsprong van de media, haar effecten op de gebruiker en toeschouwer en bestudeert de historie en archeologie van de media.

Filmstudies houdt zich bezig met de filosofische reflectie op film en audiovisuele kunst én met mediatechnologie en cinema-screening in diverse context. Television en cross-media culture richt zich op de radicale transformatie van populaire media in dit tijdperk van mobiliteit, tweede schermen, participatieve cultuur en wereldwijde distributie.

Voor meer informatie over de diverse opleidingen:

BA Media en cultuur

MA Film Studies

MA Television and Cross-Media Culture

rMA Media Studies

dMA Preservation and Presentation of the Moving Image

Media en informatie

Het onderwijsprogramma Media en informatie bestaat uit diverse onderdelen: Nieuwe media en digitale cultuur, Journalistiek en media, 'Archival and information studies' en 'Digital humanities'.

De Bacheloropleiding is Engelstalig en vanaf het tweede jaar kan men twee tracks volgen:  Information cultures' of 'New media and digital culture'.

Voor meer informatie over zowel de bachelor- als de verschillende masteropleidingen zie:

BA Media and Information

Ma New Media and Digital Culture