De staat van de Nederlandse taal en cultuur
Debatreeks bij SPUI25

De status van Nederlandse taal, literatuur en cultuur is een onderwerp dat de afgelopen jaren praktisch onafgebroken onderwerp van gesprek is geweest – of het nu ging om fundamentele onderwijsvernieuwingen, spraakmakende literaire debuten of zorgen om het taalniveau van leerlingen. Maar hoe staat het met het onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur? In een vierdelige reeks bij SPUI25 maken we de balans op. Onderzoekers, journalisten en artistieke professionals gaan met elkaar in gesprek over de vraag: hoe staat het eigenlijk met onze taal en cultuur? De reeks is een initiatief van Gaston Franssen, die onlangs benoemd werd tot hoogleraar Nederlandse letterkunde en intermedialiteit.

Prof. dr. G.E.H.I. (Gaston) Franssen

Faculteit der Geesteswetenschappen