For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Drs. ing. N.M. (Natasja) Hogen

Faculty of Humanities
Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Visiting address
 • Turfdraagsterpad 15
Postal address
 • Postbus 94551
  1090 GN Amsterdam
Contact details
 • Profiel

  Natasja Hogen is architectuurhistorica en bouwkundige, gespecialiseerd in de transformatie en restauratie van gebouwen. Na haar afstuderen werkte zij als projectleider op diverse architectenbureaus, als adviseur bij Vereniging Hendrick de Keyser en als zelfstandige aan diverse freelance (onderzoeks)opdrachten. Op dit moment werkt zij als docent Architectonische Techniek bij de opleiding Built Environment van de Hogeschool van Amsterdam, en is zij Lid Architectuurhistorie bij de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Amsterdam. Aan de UvA werkt zij aan haar proefschrift over de in de negentiende eeuw sterk opkomende aandacht voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, en de invloed die nieuwe, moderne ideeën over gezondheid en comfort en technische innovaties op dit gebied hadden op de architectuur en het gebruik van woonhuizen en openbare gebouwen. 

 • Publications

  2019

  2022

  • Hogen, N. M. (2022). Een nieuwe omgang met comfort: De invloed van innovaties in verwarming en ventilatie op het ontwerp en gebruik van gebouwen, 1840-1920. [details]
  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Ancillary activities
  No ancillary activities