For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Drs. Y. Timman

Faculty of Humanities
ITTA
Photographer: onbekend

Visiting address
 • Spuistraat 210
Postal address
 • Spuistraat 210
  1012 VT Amsterdam
 • Profiel

  Drs. Yolande Timman studeerde Nederlands, Spaans en algemen taalwetenschap, 1987 doctoraal cum laude met De Sleutels van de Taal. Idiomatische andere vaste uitingen in tweede taalverwerving.

  Ze was 10 jaar NT2-docent bij o.a. Vluchtelingenwerk en een ISK en werkt vanaf de oprichting bij het ITTA als onderzoeker en ontwikkelaar, auteur van de methodes Manieren van Praten , Woordwijzer , co-auteur van Startpunt 3, Spraakmakers, Thuis in Nederlands . Ze doet onderzoek naar effectief NT2-onderwijs, zowel in PO als VE (succesfactoren inburgering en taal & ouderbetrokkenheid). Ontwerper en projectleider van Quickscan Taalbeleid , Kinderconferentie (met Arabisch Cultureel Centrum AlFarabi), Samen op pad , een multimediale en praktijkgerichte methodiek rond Taal & Kennis van de Samenleving ( met ETV en SIPI), Leer Nederlands met radio, TV en internet , methodiek & materialen voor Samenwerkende Omroepen Migranten .

  Yolande is geïnteresseerd in taal in sociale en culturele context, taal & vakonderwijs, metaforisch taalgebruik, meertaligheid, onderwijs in mediamix. Momenteel maakt ze deel uit van de marktgroep volwassenen en ontwikkelt ze het digitale oefenprogramma Station Nederlands bij de lessen Nederlands van de migrantenomroepen. Daarnaast werkte ze mee aan de Basiswoordenlijst Amsterdamse Kleuters (de placemats) en zet ze zich in voor trajecten Taal en Ouderbetrokkenheid.

  Werktijden
  maandag, dinsdag, donderdag
  ITTA
  Spuistraat 210
  1012 VT Amsterdam
  +31 20 525 3844

  website ITTA
 • Ancillary activities
  No ancillary activities