For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Geïnteresseerden in de master Conservering en restauratie zijn van harte uitgenodigd voor een bijzondere rondleiding in het Ateliergebouw. Je kunt hier kennismaken met de verschillende specialisaties die binnen deze master worden aangeboden. Studenten die in 2020-2021 met de studie beginnen, kunnen kiezen uit de volgende specialisaties: Book and Paper; Historic Interiors; Metals; Photography; Wood and Furniture.

Detail Summary
Date 25 November 2019
Time 13:00 - 16:30
Location Ateliergebouw
FGw / Lakkabinet, Rijksmuseum

Aanmelden voor de rondleiding (formulier in het Engels)

Programma

De UvA-master Conservation and Restoration of Cultural Heritage biedt op 25 november de mogelijkheid aan om deel te nemen aan een rondleiding door de praktijkateliers, waarin je kunt zien aan welke restauratieprojecten studenten op dit moment werken. Er zal ook ruime gelegenheid zijn om vragen te stellen over de inhoud van zowel theorie- als praktijkonderdelen, en je zult kennismaken met alle negen specialisaties die in de master worden aangeboden.

13.00 - 13.45 Receptie en introductie in kamer B
13.45 - 15.45 Rondleiding
15.45 - 16.30 Vragen en afsluiting

BELANGRIJK: Zorg dat je een identiteitsbewijs meeneemt. Als je graag iemand mee wil nemen, registreer deze persoon dan op het aanmeldformulier. Hij/zij zal ook een ID-kaart mee moeten nemen. Door de strenge veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk het Ateliergebouw te betreden zonder identiteitsbewijs. 

Conservering en restauratie aan de UvA

De UvA biedt als enige Nederlandse universiteit een opleiding tot restaurator die voldoet aan de Europese normering. Het traject start met een tweejarige master Conservation and Restoration of Cultural Heritage: een interdisciplinaire opleiding gericht op studenten met een passie voor cultureel erfgoed die theorie en praktijk willen combineren. Het programma kent negen specialisaties en een track Technical Art History. Om het jaar wordt in de helft van de specialisaties gestart met een nieuwe lichting. De specialisaties Book and Paper; Historic Interiors; Metals; Photography; en Wood and Furniture starten in september 2020. De deadline voor aanmelding is 1 februari 2020.

Ateliergebouw

Het Ateliergebouw is een centrum voor restauratie en conservering, wetenschapsbeoefening, onderzoek en opleiding. In het Ateliergebouw bundelen het Rijksmuseum, de UvA en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) hun kennis op het gebied van restauratie en conservering van kunstvoorwerpen. Wil je deelnemen aan de rondleiding door dit bijzondere gebouw, meld je dan hieronder aan. Het programma wordt begeleid door Herman den Otter.

Ateliergebouw

Hobbemastraat 22
1071 ZC Amsterdam