For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Wetenschapsfilosoof Federica Russo is met haar innovatie KRINO: an AI engine for causal inference and argumentation genomineerd voor de Amsterdam Science & Innovation Award 2019. Ze is genomineerd in de in de categorie Alfa/Gamma. De jury, onder leiding van Gigi Wang, heeft uit alle inzendingen van de Amsterdamse kennisinstellingen en onderzoeksinstituten in totaal negen finalisten voor de Innovation Award geselecteerd.
Amsterdam Science & Innovation Award

De innovaties en nieuwe technologieën bieden innovatieve oplossingen voor zeer uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken.

Feestelijke finale Innovation Award

Tijdens de feestelijke finale op dinsdag 26 november pitchen de finalisten hun idee voor een vakjury en het publiek. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de Amsterdamse kennisinstellingen, let bij de beoordeling op innovativiteit, uitvoerbaarheid en vervulling van een marktbehoefte. De finalisten maken in de categorieën alfa/gamma, life sciences en beta kans op prijzengeld van € 7.500.

De finale vindt plaats in het NEMO Science Museum. Wil je de finale bijwonen? meld je dan aan via onderstaande link. 

 

Over de Amsterdam Science & Innovation Award

De Amsterdam Science & Innovation Award is de prijs voor het meest innovatieve, wetenschappelijke idee van Amsterdam. Veertien jaar geleden is de prijs voor het eerst georganiseerd door IXA (Innovation Exchange Amsterdam, het valorisatiecentrum van Amsterdam UMC, UvA, HvA en VU) om de waardevolle ideeën gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zichtbaar te maken. Samenwerkingspartners zijn de Gemeente Amsterdam, NKI/AVL, Sanquin, SURF, HealthInc, uniQure, V.O. Patents & Trademarks en Kennedy Van der Laan.