For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Masterfase

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft meer dan 200 masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

Voor veel masterprogramma’s gelden instroomeisen en/of een selectieprocedure. In veel gevallen moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Met een bachelordiploma Archeologie en prehistorie kun je toegang krijgen tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een selectieprocedure. Met een bachelordiploma Archeologie en prehistorie kun je toegang krijgen tot de duale masters: 

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Archeologie en prehistorie mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Overige masters

Als je tijdens je bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, dan heb je soms ook toegang tot andere masterprogramma's waarvoor uitgebreidere instroomeisen gelden. Zo kun je met de minor Conservation and Restoration of Cultural Heritage toegang krijgen tot de tweejarige interdisciplinaire master:

De minor geeft niet automatisch toegang tot deze master; hiervoor is een aparte selectieprocedure.

Kijk op de Mastersite voor informatie over alle masterprogramma's en mogelijkheden:

Verder studeren na je master?

Na een (onderzoeks)master kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren.