For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Bachelor Archeologie en prehistorie

Toelating en inschrijving

Archeologie en prehistorie

Wil je je inschrijven, doorloop dan onderstaande stappen.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Je kunt Archeologie en prehistorie studeren met de volgende (in Nederland behaalde) diploma's:

  Vwo-diploma

  Met een vwo-diploma kun je Archeologie en prehistorie studeren, ongeacht je profiel.

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Studenten met een hbo-propedeusediploma hebben toegang tot een universitaire bachelor. Houd er wel rekening mee dat de overstap van het hbo naar een universitaire opleiding door veel studenten als erg zwaar wordt ervaren. 
  Een andere mogelijkheid is om eerst je hbo-bachelor te voltooien en je daarna in te schrijven voor een universitaire bachelor. Afhankelijk van de inhoud van de afgeronde hbo-bachelor en de keuze van de universitaire bachelor kun je vrijstelling krijgen voor onderdelen uit het universitaire bachelorprogramma. De maximale vrijstelling via deze route is 60 studiepunten. 
  Het collegegeld voor een tweede bachelor is het hogere instellingstarief. Bij de Student Service Desk kun je terecht met vragen over het collegegeld.

  Colloquium doctum

  Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Archeologie en prehistorie dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden.

  Lees meer over het colloquium doctum Archeologie en prehistorie

  Diploma behaald in het buitenland?

  Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan?  Dan volg je een ander inschrijfproces. Dit geldt ook voor studenten die in Nederland een International Baccalaureate (IB) hebben behaald.

  Inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren en zo test je of de opleiding echt bij je past. UvA Matching voor Archeologie en prehistorie vindt plaats tussen 2 en 12 juni 2020. Je volgt een college en maakt naar aanleiding daarvan een (digitale) toets. Binnenkort vind je meer informatie op deze website.

  Lees meer over UvA Matching

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 6. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.