For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bekijk de site in het Nederlands
Bachelor
Biomedische wetenschappen
Add to favourites

Collegegeld, studiekosten en laptopeisen

Om aan de opleiding te mogen beginnen, moet je collegegeld betalen. De hoogte hiervan wordt ieder jaar wettelijk vastgesteld. Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop.

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het collegegeld voor deze studie. Je kunt Biomedische wetenschappen niet in deeltijd volgen.

(De collegegeldmeter werkt niet in Safari.)

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer €500,- zijn. Daarnaast heb je een Microsoft Office pakket nodig (studentversie) Dit kun je  gratis downloaden via de UvA wanneer je start met de opleiding.

Minimumeisen laptop

Voor je studie heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende vereisten:

  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz)
  • Webcam en microfoon
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze (inclusief adapter) regelmatig moet meenemen naar de faculteit en dat een groter scherm meestal gepaard gaat met extra gewicht.
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen
  • Een goed werkende webcam en microfoon

LET OP: een Chromebook, IPad of tablet voldoet niet aan de vereisten

Besturingssysteem
We raden een Windows besturingssysteem aan. MacOS is ook mogelijk, maar vereist meer uitzoekwerk en eigen initiatief omdat de ondersteuning beperkter is.

Verplichte studiemiddelen

Verder moet je rekening houden met een bedrag van maximaal €500 voor verplicht aan te schaffen boeken, syllabi, een preparatieset en een laboratoriumjas. Voor het tweede en derde jaar zijn de kosten voor boeken en syllabi lager.

Aansprakelijkheidsverzekering

De faculteit berekent geen kosten voor het gebruik van microscopen of het breken van glaswerk. Je moet als student wel zelf zorgen voor een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.