For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Collegegeld, studiekosten en studiemiddelen

Biomedische wetenschappen

Om aan de opleiding te mogen beginnen, moet je collegegeld betalen. De hoogte hiervan wordt ieder jaar wettelijk vastgesteld. Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop.

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het collegegeld voor deze studie. Je kunt Biomedische wetenschappen niet in deeltijd volgen.

(De collegegeldmeter werkt niet in Safari.)

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer €400,- zijn. Daarnaast heb je een Microsoft Office pakket nodig (studentversie), dit kun je ook met korting kopen bij SURFspot

Minimumeisen laptop

Voor je studie heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende vereisten:

  • Processor: Intel Core i3 of beter;
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer;
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen;
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz);
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze inclusief adapter iedere dag moet meenemen naar de faculteit.
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen

Verplichte studiemiddelen

Verder moet je rekening houden met een bedrag van maximaal €500 voor verplicht aan te schaffen boeken, syllabi, een preparatieset en een laboratoriumjas. Voor het tweede en derde jaar zijn de kosten voor boeken en syllabi lager.

Aansprakelijkheidsverzekering

De faculteit berekent geen kosten voor het gebruik van microscopen of het breken van glaswerk. Je moet als student wel zelf zorgen voor een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.