For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Bekijk de site in het Nederlands
Business Administration (Bedrijfskunde)
Add to favourites

Toelating en inschrijven

Ben je enthousiast geworden over de bachelor Business Administration? Om je in te schrijven doorloop je de volgende stappen:

Wil je weten hoe het onderwijs er in 2021-2022 uit gaat zien? Lees onze updates.

Let op: het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de selectieprocedure van de bachelor Business Administration voor studiejaar 2021-2022. Vanaf oktober 2021 kun je je inschrijven voor studiejaar 2022-2023 van deze opleiding.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  De bachelor Business Administration hanteert een numerus fixus. Het aantal plaatsen is beperkt tot 750. De deadline voor een start in september 2021 is verlopen. Je kunt je vanaf oktober 2021 aanmelden voor een start in september 2022.De aanmelddeadline voor een start in september 2021 was 15 januari 2021.

 • 2. Check de toelatingseisen

  De toelatingseisen zijn afhankelijk van je vooropleiding.

  Vwo-diploma

  Je kunt je inschrijven voor de bachelor Business Administration als je een vwo-diploma hebt in 1 van de 4 profielen, inclusief wiskunde A of B.

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Heb je een hbo-propedeuse behaald én beheers je wiskunde op vwo-eindexamenniveau? Dan kun je overstappen naar de bachelor Business Administration. Je hebt Vwo wiskunde A of B staatsexamen of vwo wiskunde A of B-certificaat nodig. Dit kan je behalen via:

  Als hbo-propedeusestudent kun je je via Studielink en daarna je Checklist Inschrijving voor deze bacheloropleiding aanmelden. Deadline van aanmelden is 15 januari.

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en heb je niet het juiste diploma om tot deze bachelor toegelaten te worden? Dan kun je wellicht via een colloquium doctum toegelaten worden. Daarvoor heb je de volgende documenten nodig:

 • 3. Check het collegegeld en andere kosten

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige kosten

  Niet alleen betaal je collegegeld, je hebt ook kosten voor de aankoop van boeken en ander studiemateriaal. Deze kosten variëren per studieprogramma. Ze liggen tussen de € 200 en € 800.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Dit heb je nodig om je in te schrijven aan de UvA. Activeer je UvAnetID volgens de instructies.

 • 6. Schrijf je in voor de selectie en doe mee

  De bachelor Business Administration aan de UvA wil jou een kwalitatief hoogwaardige opleiding bieden en een breed perspectief op de arbeidsmarkt. Het aantal opleidingsplaatsen is daarom beperkt tot 750. Om in aanmerking te komen voor toelating tot de opleiding moet je deelnemen aan de selectieprocedure. Dit bestaat uit 3 stappen:

  1. Schrijf je in voor de selectie 
  Alle aanmelders maken de selectietoets online. Je kunt je aanmelden voor de toetsdatum van je keuze in je Checklist Inschrijving .
  De selectietoetsen vinden plaats op:

  • Zaterdag 27 februari 2021
  • Zaterdag 6 maart 2021

  De selectietoets start op beide data om 10:00 en 17:00 uur. Je wordt per email geïnformeerd over je toetstijd.

  2. Doe mee met de selectie
  In de selectietoets voor de opleiding Business Administration worden je academische vaardigheden in Wiskunde, Economie en Strategie & Organisatie getest. Er is geen voorkennis nodig.

  Ongeveer een week voor de selectietoets krijg je toegang tot de online leeromgeving Canvas, waar je studiemateriaal en meer details over de toets vindt. Het studiemateriaal en de selectietoets zijn in het Engels. In totaal ben je 20 tot 25 uur bezig met het bestuderen ervan. Deelname aan de toets is verplicht; als je niet deelneemt aan de toets krijg je geen rangnummer.

  We hebben gemerkt dat wanneer je het studiemateriaal goed bestudeert het geen probleem moet zijn om de selectietoets met succes te volbrengen. De kans dat je een plaats aangeboden krijgt wordt dan heel groot.

  3. Bekijk je rangnummer in Studielink
  Na de selectietoetsen krijgen alle deelnemers een rangnummer. Dit bepaalt welke kandidaten een plek in de opleiding aangeboden krijgen. Jouw rangnummer wordt gebaseerd op je score van de selectietoets.

  ​Op 15 april 2021 krijg je een bericht met daarin je rangnummer. Afhankelijk van het nummer krijg je meteen een plaats aangeboden in de opleiding, of word je op een wachtlijst geplaatst. Krijg je een plaats aangeboden? Dan ontvang je hierover apart een bericht met aanvullende informatie.

  Indien je niet direct een plaats aangeboden krijgt is de kans groot dat dat tussen 15 april en 1 augustus 2021 alsnog gebeurt, wanneer een andere student zijn/haar plaats niet heeft geaccepteerd. Zodra er een plek voor je beschikbaar komt ontvang je een e-mail.

  Selectiepogingen

  Je mag twee keer deelnemen aan de selectie voor Business Administration. Je hebt dus twee selectiepogingen. Ieder jaar vindt er één selectieprocedure plaats.

  Een selectiepoging wordt geregistreerd als:

  • Je een actieve aanmelding had voor de bachelor Business Administration in Studielink na 15 januari 2021.
  • Je niet hebt meegedaan aan de selectieprocedure maar je wel een actieve inschrijving in Studielink had na 15 januari 2021.
  • Je je aanmelding in Studielink cancelt na 15 januari 2021.

  Er wordt geen selectiepoging geregistreerd als:

  • Je je inschrijving in Studielink cancelt voor 16 januari 2021.

  Indien je zakt voor je eindexamen kan een gebruikte selectiepoging ongedaan worden gemaakt. Voor meer informatie kun je hierover contact opnemen met de selectiecommissie.

Na het maken van de selectietoets

 • 7. Accepteer of weiger je plaats

  Afhankelijk van je rangnummer krijg je een plaats aangeboden in de bachelor. Na het ontvangen van dit aanbod heb je 14 kalenderdagen de tijd om je plaats te accepteren. Doe je dit niet, dan vervalt je plaats automatisch en wordt deze aangeboden aan een andere student.

 • 8. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de Centrale Studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.

 • 9. Doe mee aan de introductiedag

  De opleiding begint met een introductiemiddag tijdens de Intreeweek. Onze studievereniging organiseert een introductiekamp. Je ontvang hier per e-mail meer informatie over.

Bekijk de infographic voor een duidelijk overzicht van alle stappen je moet nemen om je succesvol aan te melden.

De selectieprocedure uitgelegd

Ben je benieuwd hoe de selectieprocedure van de bachelor Business Administration werkt? Programmadirecteur Frank Belschak en studente Nika Urgant leggen het je uit.

Vragen

Heb je vragen over de toelating of het aanmeldproces?