For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Bachelor
Duitslandstudies
Voorlichting en contact

Contact opleiding

Heb je nog vragen? Neem dan contact op of bezoek een van de voorlichtingsdagen.

Voorlichtingsdagen

Kennismaken met de bachelor Duitslandstudies en de universiteit doe je op de UvA Bachelordag. Wil je ontdekken of de studie echt bij je past, na de Bachelordag, doe dan mee aan UvA Proefstuderen of  word Student voor een dag.

Algemene vragen

Veel antwoorden zijn snel en makkelijk online te vinden.

Central Student Service Desk

De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Specifieke vragen

Specifieke vragen over de opleiding stel je aan de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen:

  • Openingstijden: ma t/m vrij 9.00-17.00 uur
  • Bezoekadres: Turfdraagsterpad 15-17, 1012 XT Amsterdam, kamer 0.06
  • Telefoon: +31 (0)20 525 4952

Direct contact met de opleiding

Via het e-mailadres info@duitslandstudies.nl neem je direct op met de opleiding. Zo kun je specifieke vragen stellen en een afspraak maken voor een meeloopdag met een huidige student.

Studievereniging

De studievereniging van Duitslandstudies heet Sowieso. De vereniging is er voor (internationale) studenten Duitlandstudies en voor alle andere ge├»nteresseerden in Duitsland en de Duitse taal. Er worden onder andere studiereizen, excursies, bioscoop- en theaterbezoeken en borrels georganiseerd voor leden. Hierbij wordt samengewerkt met het Duitsland Instituut Amsterdam en het Goethe-Institut.

Wij raden je aan direct aan het begin van het eerste studiejaar lid te worden van de studievereniging van je opleiding. Dit heeft een belangrijk sociaal aspect: je leert je medestudenten snel kennen. Vaak zijn er ook praktische voordelen aan het lidmaatschap verbonden, zoals korting op de aanschaf van studieboeken.

Facebook

De opleiding Duitslandstudies is actief op Facebook. Via deze pagina blijf je op de hoogte van de verschillende activiteiten van de opleiding, het laatste nieuws over Duits en Duitsland, acties van studievereniging Sowieso en interessante evenementen over Duits en Duitsland in Amsterdam.