For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Econometrie
Compare programmes

Master

Na je bachelor kun je een master volgen aan de Amsterdam School of Economics. Je hebt automatisch toegang tot verschillende masteropleidingen van UvA Economics and Business, waaronder Econometrics. De masteropleiding van je keuze zorgt voor de noodzakelijke uitbreiding en verdieping van je kennis. Je kunt je natuurlijk ook in een andere specifieke discipline verder specialiseren.

Masters waarin je direct kunt doorstromen

 • Actuarial Science and Mathematical Finance

  In de master in Actuarial Science and Mathematical Finance leer je om financiële en wiskundige analyses te doen op het complexe gebied van risicomanagement en verzekeren. Je kunt in deze master kiezen uit 2 specialisatierichtingen (tracks): de algemene track, als voorbereiding op de post-masteropleiding, of de track Quantitative Risk Management, als voorbereiding op een loopbaan binnen het risicobeheer.

  Meer over de master Actuarial Science and Mathematical Finance
 • Business Economics

  In de 1-jarige master in Business Economics leer je hoe je onderzoek doet binnen bedrijfseconomische vraagstukken. Binnen deze master kun je kiezen uit 2 specialisatierichtingen (tracks): Managerial Economics and Strategy en Neuroeconomics.

  Meer over de master Business Economics
 • Econometrics

  Bereid je voor op een carrière in een van de meestgezochte vakgebieden van vandaag. In de master in Econometrics leer je te werken met statistische modellen, het schatten en testen van economische modellen en financiële dataseries. Ontwar complexe economische data, theorieën en markten en leer wiskundige en statistische modellen moeiteloos toe te passen. Binnen deze master kun je kiezen uit 4 specialisatierichtingen (tracks).

  Meer over de master Econometrics
 • Entrepreneurship (joint degree VU en UvA)

  De master in Entrepreneurship staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.

  Meer over de master Entrepreneurship

Overige masteropleidingen

Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen.