For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Economics and Business Economics
Compare programme

Open dag

Wil je weten of de bachelor Economics and Business Economics echt bij je past? Ontdek wanneer de eerstvolgende open dagen zijn en oriënteer je alvast met de onderstaande informatie en video’s.

Informatiesessie Economics and Business Economics
Bekijk de opname van de online informatiesessie

Kijk hier de online informatiesessie van de bachelor Economics and Business Economics terug. In deze online voorlichting vertellen onze studieadviseurs, de opleidingsdirecteur en studenten je meer over de studie Economics and Business Economics en geven zij antwoord op vragen van de deelnemers.

Wat is Economics and Business Economics aan de UvA?
Wat houdt deze studie in?

Ontdek wat de 3-jarige Engelstalige bachelor Economics and Business Economics inhoudt en wat de studie allemaal te bieden heeft.

Opleidingspresentatie bachelor Economics and Business Economics - Universiteit van Amsterdam
Opleidingspresentatie

Programmadirecteur dr. Silvia Dominguez Martinez geeft aanvullende inhoudelijke informatie over de bacheloropleiding Economics and Business Economics. Zo worden o.a. het studieprogramma en de 2 majors aan de hand van aansprekende voorbeelden besproken.

Meer weten? Vraag de online brochure aan!

Wil je meer weten over deze bacheloropleiding? Vraag dan onze online brochure aan en lees meer over je medestudenten, het studieprogramma en de carrièreperspectieven.

Meestgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen Economie en Bedrijfseconomie?

  Economie gaat over het maken van keuzes wanneer er schaarste is en de invloed van onze keuzes op ons dagelijks leven en de maatschappij. Binnen economie onderscheiden we 2 richtingen: micro-economie en macro-economie.
  Bij bedrijfseconomie pas je economische theorieën toe op beslissingen van bedrijven. Je kijkt hoe ze zijn georganiseerd, hoe ze werken en wat hun rol is in de economie.

 • Wat is het verschil tussen de bachelors Economics and Business Economics en Business Administration?

  De 2 bachelors hebben raakvlakken, maar verschillen uiteindelijk behoorlijk. Economics and Business Economics is een economische, analytische opleiding die wiskundige modellen als basis gebruikt. De bachelor Business Administration behandelt alles wat komt kijken bij het besturen van een bedrijf, vooral vanuit strategie en aspecten gericht op mensen (klanten, medewerkers). De bachelors raken elkaar vooral in vraagstukken die draaien om cijfers, zoals boekhouding en financiering.

 • Moet je goed zijn in wiskunde voordat je start met deze bachelor?

  Wiskunde is een essentieel onderdeel van de 3-jarige bachelor. Kwantitatieve en analytische vaardigheden zijn erg belangrijk binnen economie. Zo leer je onder andere hoe je economische verschijnselen kunt bekijken vanuit een wiskundige invalshoek. Het is daarom dus belangrijk dat je wiskunde leuk vindt en er goed in bent.

 • Wat kun je worden als je Economics and Business Economics hebt gestudeerd?

  Als student Economics and Business Economics heb je zeer goede carrièreperspectieven. Elk bedrijf heeft een goede econoom nodig die economische vragen kan oplossen. Als econoom of bedrijfseconoom kun je gaan werken bij onder andere multinationals, banken, ministeries en grote en kleinere bedrijven in allerlei sectoren. Je gaat dan bijvoorbeeld aan de slag als financieel analist, beurshandelaar, economisch adviseur of accountant. Veel van onze studenten gaan na hun bachelor nog door met een masteropleiding, om zich verder te specialiseren.

 • Worden er regelmatig netwerkevenementen georganiseerd aan de UvA?

  Sefa, de studievereniging voor alle studenten van Economics and Business, organiseert jaarlijks meerdere (online) carrière-evenementen, waar je potentiële toekomstige werkgevers kunt ontmoeten. Daarnaast kun je regelmatig gastcolleges volgen van bedrijven en overheidsinstanties.

 • Wat is de voertaal van de opleiding?

  Je volgt hoorcolleges in het Engels, maar je hebt in het 1e jaar de mogelijkheid om je werkcolleges in het Nederlands te volgen als je dat wilt. Vanaf het 2e jaar is de opleiding volledig Engelstalig.

Heb je een vraag? Stel 'm aan onze studenten!

Hoi, ik ben Yun Jin! Ik ben bachelorstudent Economics and Business Economics en kom uit Korea. Heb je vragen over het studeren aan de UvA? Stuur een berichtje! Stel je vraag aan Yun Jin
Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Student review bachelor Economics and Business Economics
De BSc Economics and Business Economics volgens student Brunno

Bekijk Brunno's ervaringen met de BSc Economics and Business Economics. Hoe gaat studeren in de praktijk, hoe zien de studie, medestudenten en campus eruit?