For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Economics and Business Economics (Economie en Bedrijfseconomie)

Toelating en inschrijving

Economics and Business Economics

 • 1. Check de deadlines

  Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Na 1 mei is inschrijven niet meer mogelijk. Een inschrijfverzoek kan alleen nog in enkele specifieke situaties worden geaccepteerd. Zie Inschrijven na 1 mei.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vooropleiding

  Vwo-diploma

  We vragen van jou een vwo-diploma, met één van de vier profielen, wiskunde A of B en Engels. Wiskunde B sluit het beste aan bij het niveau dat we van onze studenten verwachten. Een goede beheersing van het Engels is essentieel, omdat de studie Economics and Business Economics Engelstalig is. In het eerste jaar kun je wel je werkgroepen in het Nederlands volgen als je wilt. 

  Hbo-propedeuse met wiskunde A of B op vwo-eindexamenniveau en Engels op vwo-eindexamenniveau

  Met een Hbo-propedeuse kun je overstappen naar de bachelor Economics & Business Economics.

  HBO-propedeuse studenten dienen zich via het online aanmeldformulier Embark aan te melden vóór de 1 mei deadline. Hier moeten de volgende documenten worden geüpload:

  • Kopie van ID
  • CV
  • Motivatiebrief
  • Voorlopige HBO cijferlijst
  • VWO wiskunde A of B certificaat of Staatsexamen*

  *Indien je nog niet een certificaat hebt behaald, voeg dan een bewijs van aanmelding toe.

  Wiskundetoelatingseis

  Voldoe je niet aan de wiskunde-toelatingseis? Er zijn meerdere instituten waarbij je deelcertificaten kunt behalen:

  Let op: het bewijs dat je aan de wiskunde-toelatingseis voldoet moet uiterlijk 1 augustus bij het Admissions Office van het College of Economics and Business binnen zijn, anders kun je niet met de opleiding beginnen. Neem hierover contact op met het Admissions Office.

  Wil je je huidige wiskundige voorkennis vergroten en versterken? Meld je dan nu aan voor de zomercursus Wiskunde van de Amsterdam School of Economics (ASE). Deze cursus is met name bedoeld voor studenten die moeite hadden met wiskunde A in de vooropleiding of voor studenten bij wie de wiskundige voorkennis weggezakt of beperkt is.

  Colloquium doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent en niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, kun je een toelatingsexamen afleggen: het colloquium doctum. Dit heb je hiervoor nodig:

  • VWO wiskunde A Staatsexamen (dit kan eventueel vervangen worden met met een wiskunde-certificaat. Neem hiervoor contact op het Admissions Office) of wiskunde B Staatsexamen
  • VWO Engels (dit kan eventueel vervangen worden met een IELTS-, TOEFL- of Cambridge-toets. Neem hiervoor contact op met het Admissions Office)

  Meer informatie over Colloquium Doctum

  Buitenlandse vooropleiding

  Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de toelating via een andere procedure; zie voor meer informatie onderstaande link.

  Wanneer je buitenlandse vooropleiding onvoldoende blijkt te zijn voor de opleiding Economics and Business Economics, dan kun je mogelijk alsnog toelatingsexamen doen.

  Buitenlandse vooropleiding

 • 3. Schrijf je in via Studielink

  Inschrijven voor een opleiding gaat via Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Studielink houdt je tussentijds op de hoogte van de status van je inschrijving.

  • DigiD aanvragen
   Het is aan te raden je DigiD ten minste drie weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.
  • Inloggen studielink
   Ga naar Studielink en log in met je DigiD.
  • Persoonlijke gegevens invoeren/checken
   Let goed op en check je gegevens.
  • Controle gegevens door Studielink
   Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je die nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.
  • Nieuwe inschrijving toevoegen
   Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding. Als je de Engelstalige variant van de opleiding wil volgen, zorg er dan voor dat je die selecteert. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.

  Naar Studielink

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Studiekeuzecheck UvA Economie en Bedrijfskunde

  Met UvA Matching maak je kennis met de studie en studeren, en test je of de opleiding bij je past, voordat je echt aan je opleiding begint. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding. UvA Matching wordt online aangeboden voor alle bacheloropleidingen van UvA Economie en Bedrijfskunde.

  Wat is UvA Matching?

  Nadat je je via Studielink hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Dit is een verplicht onderdeel van je inschrijving. Bij UvA Economie en Bedrijfskunde is Matching online. In de online leeromgeving volg je colleges, bestudeer je lesstof en sluit je af met een toets. Op basis van de toets-uitslag ontvang je een persoonlijk studiekeuzeadvies. Zo test je of de studie echt bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten.

  Het programma:

  • Online colleges en kennisclips
  • Zelfstudie: de lesstof bestuderen
  • Online toets
  • Persoonlijk studiekeuzeadvies

  Studielast en eigen tempo

  Je bent ongeveer 20 uur bezig met de online Matching en kunt je eigen tempo bepalen, op de voorwaarde dat je de toets afrondt voor het einde van de week waarin de ronde plaatsvindt. Je kunt slechts één keer aan UvA Matching van een opleiding deelnemen.

  Wanneer?

  UvA Matching wordt voor deze opleiding elke maand online aangeboden, van maart tot en met juni. Na inschrijving via Studielink ontvang je een e-mail om je aan te melden voor UvA Matching. Je kunt kiezen uit één van de rondes:

  UvA Matching Aanmelddeadline
  Ronde 1: 5-13 maart 2019 Vrijdag 22 februari 2019
  Ronde 2: 10 - 18 april 2019 Vrijdag 29 maart 2019
  Ronde 3: 7 - 15 mei 2019 Vrijdag 26 april 2019
  Ronde 4: 27 mei - 4 juni 2019 Zondag 26 mei 2019

  Meet and Greet op de UvA (aanbevolen)

  Kom op 20 juni 2019 naar de UvA en ontdek je studieplek. Maak alvast kennis met de Roeterseilandcampus, je medestudenten en je opleiding. Het precieze programma wordt via de mail naar je verstuurd.

  Lees meer over UvA Matching

Je bent pas ingeschreven als je aan zowel de inschrijf- als de betalingsverplichting hebt voldaan (en je bent toegelaten tot de opleiding in geval van een selectie/numerus fixus).

Controleer altijd bij je opleiding of je je apart moet inschrijven voor vakken (de uiterlijke datum van inschrijving voor vakken kan al vóór 1 september of 1 februari liggen!).

Pas wanneer je bent ingeschreven, kun je gebruikmaken van de onderwijs- en studentenvoorzieningen en tentamens afleggen.