For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Fiscale Economie
Compare programme

Open dag

Wil je weten of de bachelor Fiscale Economie echt bij je past? Ontdek wanneer de eerstvolgende open dagen zijn en oriënteer je alvast met de onderstaande informatie en video’s.

Bekijk de online informatiesessie

Kijk hier de online informatiesessie van de bachelor Fiscale Economie terug. In deze online voorlichting vertelden een van onze docenten en studenten je meer over de opleiding en gaven zij antwoord op vragen van deelnemers.

Meelopen

Wil je zeker weten of deze opleiding bij je past? Kom dan meelopen! Ga met een student mee naar een college, stel al je vragen en ervaar hoe het is om aan de UvA te studeren.

De BSc Fiscale Economie volgens student Casper

Bekijk Casper's ervaringen met de BSc Fiscale Economie. Hoe gaat studeren in de praktijk, hoe zien de studie, medestudenten en campus eruit?

Meestgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen Fiscale Economie en Fiscaal Recht?

    Fiscale Economie gaat vooral over de effecten van het belastingstelsel op bedrijven. Denk aan bedrijfsbeslissingen, bedrijfsstructuren en bedrijfsrisico’s. Ook houdt Fiscale Economie zich bezig met de economische analyse van het belastingrecht: hoe ziet een optimaal belastingstelsel eruit? Als fiscaal econoom moet je daarnaast weten hoe de fiscale wetgeving in elkaar zit; wat kan juridisch wel en wat niet?
    Fiscaal Recht gaat over de vraag hoe je belastingheffing zo rechtvaardig mogelijk verdeeld onder burgers en bedrijven. Bij de studie Fiscaal Recht staan de belastingregels en hun relatie tot andere rechtsgebieden centraal.

  • Moet je goed in wiskunde zijn om Fiscale Economie te studeren?

    Tijdens deze bachelor krijg je veel te maken met cijfers. Daarom moet je wiskunde A of B in je pakket hebben om toegelaten te worden. Je hoeft tijdens de opleiding niet continu moeilijke formules op te lossen, als afgestudeerd econoom ga je je niet continu bezighouden met belastingaangiftes. Wel helpt het als je wiskunde en het werken met getallen leuk vindt.

  • Welke vakken volg je tijdens de opleiding?

    Je volgt vakken die onder andere te maken hebben met belastingheffing, belastingrecht, wiskunde, statistiek en ondernemingsrecht. In het 1e jaar leg je een bedrijfseconomische basis en volg je economische en wiskundige vakken. Dit jaar volg je samen met bachelorstudenten van de Engelstalige bachelor Economics and Business Economics. Tijdens het 2e en 3e jaar van de studie duik je dieper in het vakgebied en ligt de nadruk meer op fiscale vakken.

  • Wat zijn je carrièremogelijkheden?

    Als fiscaal econoom heb je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Fiscaal econoom is al jaren een van de best betaalde banen van Nederland. Ook dit jaar staat de studie op nummer 2 in de top 5 van meest kansrijke universitaire opleidingen (bron: Elsevier en SEO Economisch onderzoek). Je kunt onder andere als belastingadviseur of bedrijfsfiscalist aan de slag in het bedrijfsleven, als beleidsmedewerker bij het ministerie van financiën of als belastinginspecteur bij de belastingdienst. Ook kun je als fiscaal econoom aan de slag bij internationale organisaties zoals de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), de Europese Commissie en de VN.  Veel van onze studenten gaan na hun bachelor door met een master om zich verder te specialiseren.

  • Organiseert de UvA netwerkevenementen?

    Veel van onze studenten zijn lid van een studievereniging. De studievereniging SFEER (Studievereniging Fiscale Economie En Recht) organiseert het hele jaar door (online) activiteiten op academisch, professioneel, sociaal en sportief gebied. Op deze manier kun je op een leuke manier in aanraking komen met je medestudenten en mogelijke werkgevers.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.