For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Masterfase

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft meer dan 220 masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

Voor masterprogramma’s gelden vaak instroomeisen en/of een selectieprocedure. In veel gevallen moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarig masterprogramma

Met het bachelordiploma Midden-Oostenstudies: Hebreeuws heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Midden-Oostenstudies: Hebreeuws heb je toegang tot de duale masters: 

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Midden-Oostenstudies: Hebreeuws mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Master Lerarenopleiding

Je kunt een eerstegraads lesbevoegdheid behalen. Je voltooit dan eerst een masterprogramma in je vakgebied. Hierna ben je toelaatbaar tot de master:

Overige masterprogramma's

Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, kun je in een beperkt aantal gevallen toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Kijk op UvA Masteropleidingen voor een overzicht van alle masters.