For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Medische informatiekunde
Compare programme

(Internationaal) stage lopen

Stage

Je hebt de mogelijkheid je kennis in de praktijk te brengen door het doen van een stage. Zo kun je er ook achter komen wat je wilt na je afstuderen en welke master bij je past. Je doet werkervaring op, zodat je na je afstuderen gemakkelijker een baan kunt vinden en je bouwt alvast aan je zakelijke netwerk. Er zijn studenten die na hun stageperiode bij dezelfde instelling of hetzelfde bedrijf kunnen blijven werken.

Stages die je bijvoorbeeld kunt doen zijn:

  • een onderzoeksstage bij een start-up bedrijf, bijvoorbeeld naar de ervaringen van patiënten die een zorgrobot in de thuissituatie uitproberen
  • een datascience stage bij een consultancy bureau dat patronen probeert te ontdekken in medische patiëntgegevens om preciezere diagnostiek mogelijk te maken
  • een onderzoek onder artsen in een ziekenhuis, naar gebruik van het Elektronisch Patiëntendossier
  • een stage bij een zorg ICT-bedrijf, waarin je een smartphone app (mede) ontwikkelt en evalueert bij de doelgroep
  • een stage bij een Telemedicine centrum, waarin je onderzoekt of telemedicine diensten tot verbeterde efficiëntie en kwaliteit van zorg leidt en kosteneffectief is.

Stage in het buitenland

Een stage of studeren in het buitenland is een ervaring waar je de rest van je leven profijt van hebt. Je krijgt de kans om een andere cultuur, taal en land te leren kennen. De UvA en het AMC hebben met meer dan 100 buitenlandse universiteiten overeenkomsten gesloten. De opleiding Medische informatiekunde heeft daarnaast nog specifieke contacten met buitenlandse universiteiten, zodat je je stage op één van deze universiteiten kunt lopen. Een stage in de VS, Azië, Canada, Duitsland, Zweden, Oostenrijk of Spanje? Pak je koffers maar vast in!

Ook al eerder tijdens je studie kun je naar het buitenland. Onze studievereniging MIKpunt organiseert ieder jaar een studiereis, waarin ook een bezoek wordt gebracht aan een zorginstellingen of universiteiten in het buitenland. Aan het eind van het derde jaar volg je een internationale module met studenten van drie andere Europese universiteiten.