For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Een persoonlijke kennismaking

Bachelor Politicologie

Als student van de bacheloropleiding Politicologie ben je onderdeel van een groep jonge mensen die maatschappelijke en politieke problemen wil analyseren en oplossen. Op deze site kun je kennismaken met een aantal docenten en (oud-)studenten.

Enrike van Wingerden
Student Enrike van Wingerden

Enrike: 'Als je op zoek bent naar een uitdagende interdisciplinaire aanvulling op je studie kun je deelnemen aan het honoursprogramma.'

Als honoursstudent volg je stimulerende en creatieve kleinschalige modules waarmee je je kennis van politicologie kunt verbreden en verdiepen. Na een module over wereldwijde migratie hebben een aantal studenten van het honoursprogramma zelfs deelgenomen aan een gezamenlijk onderzoeksproject met onze docent.

Lees wat Enrike en andere studenten vertellen over Politicologie. 

Sarah de Lange
Sarah de Lange, door Jeroen Doomernik

'Politiek speelt overal'

Sarah de Lange is bijzonder hoogleraar in Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze vertelt over haar werk als docent en hoe leuk ze het vindt om te zien hoe haar studenten zich ontwikkelingen tot scherpe en kritische analisten.

FMG Studievereniging Sociologisch EpiCentrum
Studievereniging Machiavelli

Naast je opleiding 

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.