For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Naast je opleiding

Politicologie

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

FMG Studievereniging Sociologisch EpiCentrum

Studievereniging Machiavelli

Als student Politicologie kun je lid worden van je studievereniging Machiavelli. Dit geeft je volop de gelegenheid in contact te komen met je medestudenten uit alle jaren.

  • Er zijn geregeld borrels en feesten.
  • Het hele jaar door kun je deelnemen aan lezingen, excursies, discussiebijeenkomsten en reizen.
  • Machiavelli verzorgt samen met de opleiding de introductie voor nieuwe studenten.
  • Machiavelli verzorgt de verkoop van studieboeken met korting

Studenteninvloed

In de opleidingscommissie praten studenten en docenten over allerlei zaken die van belang zijn voor de studie. De commissie geeft adviezen aan andere bestuursorganen, zoals het onderwijsinstituut. Studenten kunnen zich tot de commissie richten met opmerkingen over het onderwijsprogramma en de inrichting ervan.

Jaarlijks worden drie studenten in de opleidingscommissie gekozen. Ook jij kunt je dus verkiesbaar stellen en je stem laten horen, en daarnaast nuttige ervaring opdoen. Ook kun je zitting nemen in de studentenraad van jouw faculteit of in de centrale studentenraad van de UvA.

Amsterdam United

Studentenplatform Amsterdam United

Amsterdam United (AU) is hét super diverse studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam United wil van de UvA een universiteit maken waar diversiteit centraal staat door

  • het organiseren van open activiteiten zoals filmavonden, lezingen en debatten met betrekking tot diversiteit
  • het opzetten van speciale projecten waarbij AU bijvoorbeeld studenten met diverse achtergronden begeleidt tijdens hun studie.

'Diversiteit' betreft zowel culturele, religieuze, politieke als seksuele diversiteit. Amsterdam United streeft ernaar dat elke student zich vrij voelt om zijn of haar identiteit vorm te geven en te uiten.

 

Bestuur Amsterdam United
Bestuur Amsterdam United
UNISCA

United Nations International Student Conference of Amsterdam (UNISCA)

UNISCA organiseert al 15 jaar de Model United Nations (MUN) voor studenten van over de hele wereld. Studenten die deelnemen aan de MUN krijgen de kans om in intense debatten te participeren met een diverse groep medestudenten. UNISCA biedt ook een academisch MUN programma aan.

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in het Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.