For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Onderzoek en promoveren

Bachelor Politicologie

De BSc Politicologie valt onder de verantwoordelijkheid van het College Sociale Wetenschappen van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

On this page:

Een loopbaan als onderzoeker aan de UvA

Als je een masterdiploma hebt, heb je ook de mogelijkheid om een wetenschappelijke loopbaan aan de Universiteit van Amsterdam te volgen. Tijdens een drie- of vierjarig promotietraject doe je onderzoek, terwijl je tegelijkertijd onderwijs geeft aan bachelorstudenten. Voor promotieplaatsen wordt een selectieprocedure gehanteerd. Een commissie beoordeelt of je over de juiste kwalificaties, motivatie en drijfveren beschikt om een bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek te leveren.

Aan de afdeling Politicologie werkt een aantal van de meest gerenommeerde en inspirerende wetenschappers ter wereld. Zij geven onderwijs in en doen onderzoek naar heel veel verschillende onderwerpen op het gebied van politicologie.

Lees meer over de docenten, de vakken die zij geven en hun onderzoek:

Docenten vertellen

Amsterdam Institute for Social Science Research

De wetenschappelijke medewerkers van dit programma zijn actief betrokken bij onderzoeksactiviteiten, veelal bij de Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR), een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam.

Als je een voorbeeld wilt zien van het onderzoek dat aan het AISSR wordt gedaan, kun je de clip hieronder bekijken waarin door middel van een korte animatie de resultaten worden geïllustreerd van een recent onderzoek: