For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Masters

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft meer dan 220 masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Eenjarige masters

Met het bachelordiploma Russische en Slavische studies heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Duale masters zijn bijvoorbeeld:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Russische en Slavische studies mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters:

Wil je in aanmerking komen voor een van deze onderzoeksmasters, dan is het raadzaam om in de keuzeruimte van je bachelor colleges van Linguistics of Literary and Cultural Analysis te volgen.

Lerarenopleiding

Als je na je bachelor ook een masterprogramma in Slavische talen en/of literatuur voltooit, kun je toegang krijgen tot het masterprogramma:

Overige masterprogramma's

Afhankelijk van de invulling van je minor en keuzeruimte heb je soms ook toegang tot andere masterprogramma's waarvoor uitgebreidere instroomeisen gelden. Kijk op UvA Masteropleidingen voor een overzicht van alle masters aan de UvA: